ID

Valabil la data 26/05/2019

1 EUR = 4.7612 RON

1 USD = 4.256 RON

Evenimente

Complex rezidential in localitatea 23 August - 17/09/2014

Până în 2016, în localitatea 23 August, din sudul litoralului, va fi dat în folosinţă un complex rezidenţial şi turistic de peste 35.000 de metri pătraţi. Investiţia, dezvoltată de un om de afaceri turc, va cuprinde 900 de apartamente, un hotel de cinci stele, mai multe piscine, restaurante, baruri, cluburi şi terenuri de sport.

Complexul Blaxy Premium Resort & Hotel va fi construit în zona localităţii 23 August, în judeţul Constanţa, la un kilometru nord de staţiunea Olimp, în locul unde Marea Neagră se întâlneşte, la margine de pădure, cu lacul Tătlăgeac, potrivit Mediafax. Proiectul prevede ridicarea unui resort mixt, alcătuit din şapte tronsoane de locuinţe de vacanţă având ca facilităţi piscine exterioare pentru adulţi şi copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci şi terenuri sportive, reunind peste 60 de cluburi de distracţie şi animaţie.

Premieră imobiliară - „proprietate periodică“

Lucrările de împrejmuire a terenului au început, precum şi construcţia unui showroom. Planurile dezvoltatorului includ şi construirea unui hotel care va avea până la 400 de camere de cinci stele, dotat cu business center, health club, spa şi piscină acoperită. Un teatru de vară tip amfiteatru, o plajă privată în suprafaţă de aproximativ 9.000 de metri pătraţi şi o parcare privată amplasată pe un teren de 13.000 de metri pătraţi vor deservi atât complexul reuidenţial, cât şi hotelul.

Dezvoltatorul va lansa în premieră în România conceptul de „proprietatea periodică”, prin care un proprietar va avea acces la concedii pe viaţă într-o casă de vacanţă care îi va aparţine în fiecare an,

timp de cel puţin o săptămână având posibilitatea de a o închiria, vinde sau lăsa moştenire.

Complexul va avea două tipuri de unităţi care vor putea fi cumpărate: Condo simplu cu suprafaţă de 32 de metri pătraţi (capacitate 2 adulţi şi 2 copii) sau Condo Dublu - 64 metri pătraţi (capacitate 4 adulţi şi 2 copii).

Blaxy Resort va fi deschis pentru vacanţele membrilor săi, care pot achiziţiona una sau mai multe perioade, timp de 36 de săptămâni pe an, celelalte 16 săptămâni fiind dedicate îmbunătăţirii şi administrării serviciilor oferite de resort şi hotel.

Preţul de lansare al unei astfel de proprietăţi variază între 3.750 şi 4.250 de euro, pentru condourile cu vedere la mare şi piscină. Cu aceşti bani se poate achiziţiona, pentru totdeauna, şi poate fi lăsată moştenire, o săptămână din sezonul de vară într-un astfel de apartament.

100 de milioane de euro

Lucrările la proiectul turistic-rezidenţial se vor desfăşura în două etape. Cele şapte clădiri cu peste 900 de apartamente de vacanţă, piscinele, amenajările peisa-gistice, terenurile sportive, cluburile, barurile, parcarea şi plaja privată vor fi finalizate până în vara anului viitor. Ulterior, construcţiile vor continua cu ridicarea hotelui şi a centrului de sănătate până în iunie 2016.

Investiţia în întregul complex este estimată la aproape 100 de milioane de euro, iar banii vor proveni din surse proprii ale dezvoltatorului şi surse atrase (credite bancare şi investitori). Reprezentanţii dezvoltatorului estimează că investiţia va fi recuperată în şapte ani.

Firma Blaxy Premium Resort & Hotel, dezvoltatorul proiectului, este deţinut de cetăţeanul român de origine turcă Oguz Yilmaz, care a derulat o serie de proiecte imobiliare în România.

Andreea PERHAITA, Cuget Liber, Constanta, 19 Iulie 2014

Imagini

Complex rezidential in localitatea 23 August - Imaginea 1