ID

Valabil la data 26/05/2019

1 EUR = 4.7612 RON

1 USD = 4.256 RON

Evenimente

Privim cu incredere in viitorul apropiat - 28/03/2013

Perioada cea mai bună pentru agenţiile imobiliare constănţene începe cu sfârşitul acestei luni şi se va încheia undeva în primele luni ale verii, aceasta este tendinţa înregistrată, per ansamblu, în anii precedenţi. Explicaţia este destul de simplă: interesul cumpărătorilor este mai ridicat în aceste luni datorită vremii mult mai prietenoase, iar oferta, din belşug. Agenţii imobiliari spun că piaţa se calmează, de regulă, pe la sfârşitul lunii iunie, atunci când încep concediile, moment care marchează o scădere, pe de o parte a interesului potenţialilor cumpărători, iar pe de altă parte, a ofertei. Mulţi proprietari de apartamente din zone ca Faleză Nord, Tomis III, Tomis Nord, Tăbăcărie şi chiar din zona centrală preferă închirierile sezoniere, din care pot scoate sume extrem de frumoase. O parte dintre ei au clienţi fideli, care revin vară de vară, aşadar dacă tranzacţia nu s-a efectuat până să dea buluc turiştii la mare, mulţi proprietari preferă să mai amâne câteva luni, şi astfel scot locuinţele de la vânzare.
„De regulă primăvara numărul celor care se interesează de un apartament este mai mare şi sperăm să se întâmple acest lucru şi acum. Suntem pregătiţi, dar până la urmă depinde şi în cât timp doritorii obţin finanţarea. Majoritatea cumpără cu bani luaţi de la bancă, dar de regulă, în prima jumătate de an, dând la o parte ianuarie, lună în care nu mişcă nimic, şi februarie, care este şi ea destul de slabă, este perioada cu cea mai multă activitate”, a precizat Valentina, consultant imobiliar la o agenţie constănţeană.

Tranzacţii multe şi în februarie
Agenţiile imobiliare mari au avut activitate din plin încă din februarie şi se aşteaptă ca şi în următoarele luni să fie la fel. „Criza a cam dat peste cap toate statisticile. De exemplu, în luna august nu prea se făceau tranzacţii, noi am făcut anul trecut, a fost chiar o lună bună. Pe de altă parte, februarie şi martie au fost luni excelente pentru noi, ca agenţie. Sunt premize şi pentru lunile următoare, pentru că oricine face o investiţie, e de preferat să o facă primăvara, nu toamna sau iarna. Avem aşteptări, iar dacă privim şi un pic în urmă, la februarie şi martie, avem aşteptări mari, chiar”, a precizat directorul altei agenţii imobiliare, Marius Coman.
Din păcate, spun totuşi agenţii imobiliari constănţeni, cum numărul tranzacţiilor a scăzut extrem de mult în ultimii ani, diferenţa dintre primăvară, vară şi toamnă nu mai este chiar atât de semnificativă. Iarna rămâne cel mai „păcătos“ anotimp pentru afacerile lor.

 

Copywrite- ANCA CHICU, Cuget Liber Constanta

http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-agentiile-imobiliare-constantene-isi-sufleca-manecile-incepe-sezonul-de-vanzari-169623

Imagini

Privim cu incredere in viitorul apropiat - Imaginea 1